مرجعی کامل از بهترین نوشیدنی‌ه

مرجعی کامل از بهترین نوشیدنی‌ها برای چربی خون بالا

چربی خون بالا، بسیاری از ارگان‌های بدن مثل قلب، کلیه‌ها، سیستم گوارش و… را تحت فشار قرار می‌دهد. اما خبر خوب این است که لیستی طولانی از بهترین نوشیدنی‌ها برای چربی خون بالا وجود دارند که در این مورد به کمک شما می‌آیند. این نوشیدنی‌ها شامل انواع آب‌میوه‌های طبیعی، انواع دم‌نوش‌ها و بعضی نوشیدنی‌های ترکیبی هستند که هم مزه فوق‌العاده‌ای دارند و هم بسیار مفیدند؛ بنابراین اگر شما هم دوست دارید درباره نوشیدنی‌های مفید برای چربی خون بالا بیشتر بدانید با سن ایچ همراه باشید.

نوشیدنی‌های مفید برای کاهش چربی خون

نوشیدنی‌هایی که در ادامه می‌آیند، انتخاب‌های سالم و مطمئنی برای کاهش میزان تری گلیسیرید و کلسترول بد خون هستند و تهیه بسیاری از آن‌ها، کاملاً به‌صرفه و آسان است.

1. آب

معرفی بهترین نوشیدنی‌ها برای چربی خون بالا را با ساده‌ترین و آشناترین انتخاب؛ یعنی آب آغاز می‌کنیم. نوشیدن آب کافی در طول روز، یک سم‌زدای طبیعی است و به دفع مواد زائد بدن از جمله؛ چربی‌زدایی خون کمک می‌کند.

2. نوشیدنی‌های جو دوسر

جوی دوسر حاوی ماده‌ای به نام بتاگلوکان است که با ایجاد ماده‌ای ژله‌ای در روده و تعامل با نمک‌های صفراوی، میزان جذب کلسترول را کاهش می‌دهد. جالب است بدانید که مطالعه‌ای در سال 2018 نشان داد که مصرف نوشیدنی‌های جو دو سر نسبت به مواد جامد یا نیمه ‌جامد این محصول، برای کاهش چربی خون مؤثرتر است. برای این منظور مصرف حدود ۳ گرم بتا گلوکان به‌صورت روزانه، مناسب است و یک فنجان شیر جو دو سر، تا 1.3 از این ماده را به بدن شما می‌رساند.

هنگام خرید نوشیدنی‌های جو دوسر کارخانه‌ای، حتماً برچسب محصول را بررسی کنید تا حاوی بتاگلوکان باشد.

3. شیر سویا

شیر سویا می‌تواند جایگزین مناسبی برای خامه و محصولات لبنی پرچرب باشد. کارشناسان معتقدند مصرف 2 تا 3 وعده سویا در طول روز؛ در قالب نوشیدنی‌های حاوی سویا و انواع غذاها، کمک بزرگی به کاهش چربی خون می‌کند.

4. نوشیدنی‌های کاکائویی

اگر می‌خواهید چربی خون خود را به‌وسیله کاکائو کاهش دهید، باید به دنبال نوشیدنی‌های خالص کاکائویی باشید. این نوشیدنی‌ها، حاوی مقادیر زیادی از اسیدهای چرب اشباع نشده و آنتی‌اکسیدان‌های فلاونول هستند و به بهبود سطح کلسترول خون کمک می‌کنند. در‌حالی‌که نوشیدنی‌های حاوی شکلات فراروی شده، برعکس عمل می‌کنند و مقادیر زیادی از چربی‌های اشباع شده را در خود جای‌داده‌اند.

5. آب گوجه‌فرنگی

لیکوپن موجود در گوجه‌فرنگی، یک ماده مؤثر در بهبود سطح چربی و کاهش کلسترول بد خون (LDL) است. جالب است بدانید که میزان این ماده در آب گوجه‌فرنگی بیشتر است. به‌علاوه این نوشیدنی، حاوی نیاسین و فیبرهای کاهنده کلسترول نیز است. اگر فرصت گرفتن آب گوجه‌فرنگی را ندارید، آب گوجه‌فرنگی سن ایچ می‌تواند به‌خوبی نیاز شما را پاسخ دهد.

6. اسموتی توت

آنتوسیانین، نوعی آنتی‌اکسیدان قدرتمند است که به‌وفور در انواع توت‌ها وجود دارد و به کاهش سطح کلسترول خون کمک می‌کند. همچنین این میوه‌های کوچک با‌ارزش، فیبر زیادی را در خود جای‌داده‌اند. در‌عین‌حال، کالری و چربی کمی دارند.

برای تهیه یک اسموتی توت خوشمزه، کافی است دو مشت توت را با نصف فنجان شیر و نصف فنجان آب میکس کرده و نوش جان کنید. البته می‌توان به‌جای شیر از ماست کم‌چرب هم استفاده کرد.
اسموتی توت‌فرنگی، اسموتی تمشک و اسموتی بلوبری، از نمونه‌های پرطرف‌دار اسموتی توت هستند. درصورتی‌که فرصت آماده‌سازی اسموتی‌ها را ندارید، اسموتی‌های سن ایچ در انتظار شما هستند.

7. آب چغندر

این نوشیدنی سرشار از نیترات است و می‌تواند به کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بد خون (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک کند. البته اگر طعم آب چغندر را به‌تنهایی دوست ندارید، آن را با میوه‌ها و سبزی‌های متنوع مخلوط کرده و یک نوشیدنی ترکیبی خوشمزه تهیه کنید. معمولاً مصرف 1 تا 2 فنجان آب چغندر در طول روز مانعی ندارد. البته برای تعیین مقدار دقیق مصرف، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

8. آبغوره

آبغوره یک نام‌آشنا در میان بهترین نوشیدنی‌ها برای چربی خون بالا است. این نوشیدنی، منبعی غنی از ویتامین C است و علاوه بر پایین آوردن چربی خون، مانع کاهش کلسترول خوب خون می‌شود. البته در صورت ابتلا به چربی خون بالا، به بهانه نوشیدن آبغوره، مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک را قطع نکنید. بلکه مصرف این نوشیدنی مفید را هم طبق دستور پزشک، به برنامه غذایی خود بیفزایید.

9. نوشیدنی‌های حاوی استرول و استانول

وجود سبزیجات و آجیل در این نوشیدنی‌ها، آن‌ها را تبدیل به گزینه‌هایی مناسب برای مبارزه با چربی خون بالا می‌کند. دلیل این موضوع آن است که سبزیجات و آجیل، حاوی مواد شیمیایی گیاهی استرول و استانول هستند. این مواد، ساختاری شبیه کلسترول دارند و مانع جذب مقداری از کلسترول خواهند شد. برای جذب بهتر، شرکت‌ها این مواد را با انواع آب‌میوه‌ها، اسپری‌های گیاهی غنی شده و نوشیدنی‌های ماست و شیر ترکیب کرده و نوشیدنی‌های ترکیبی خوشمزه‌ای می‌سازند.

بهترین آب‌میوه‌ها برای چربی خون بالا

در لیست بهترین نوشیدنی‌ها برای چربی خون بالا به آب‌میوه‌ها می‌رسیم. خوشبختانه در این مورد هم انتخاب‌های متنوع و خوشمزه‌ای وجود دارند که می‌توانید آن‌ها را به‌راحتی وارد برنامه غذایی خود کنید:

1. آب گریپ‌فروت

گریپ‌فروت یکی از مؤثرترین میوه‌ها برای درمان چربی خون بالا است که در برخی موارد، از داروهای چربی خون هم پیشی می‌گیرد. این میوه، سرشار از آنتی‌اکسیدان و ویتامین C است و برای استفاده از خواص درمانی آن کافی است نصف یک عدد گریپ‌فروت را در وعده صبحانه خود بگنجانید.

2. آب سیب

سیب، یک انتخاب محبوب، در دسترس و ارزان برای مقابله با چربی خون بالا است. این میوه سرشار از فیبر است و مصرف آن می‌تواند به جذب سریع چربی‌های داخل روده و معده کمک کند. شما می‌توانید از راه‌های مختلفی؛ مثل خوردن سیب، نوشیدن آب سیب، درست کردن سالاد سیب و کرفس و همچنین آب سیب سن ایچ… این میوه فوق‌العاده را وارد برنامه غذایی خود کنید.

3. آب نارگیل

استفاده از آب نارگیل هم برای کاهش کلسترول بد خون مؤثر است. به‌علاوه این نوشیدنی، کلسترول خوب (HDL) را هم افزایش می‌دهد. این نوشیدنی طبیعی، حاوی مقادیر زیادی پتاسیم و منیزیم است و علاوه بر کاهش چربی خون به پایین آوردن فشار‌خون هم کمک می‌کند.

4. آب انگور

آب انگور یک منبع آنتی‌اکسیدانی قوی است و فلاونوئیدهای موجود در آن با جلوگیری از اکسیداسیون کلسترول LDL، سطح چربی خون را پایین آورده و سطح کلسترول خوب HDL را افزایش می‌دهند. البته باید اضافه کنیم که میزان آنتی‌اکسیدان‌های آب انگور قرمز و بنفش، بیشتر از آب انگور سبز یا سفید است. آب انگور سن ایچ در هر دو نوع نیز در بازار به فروش می‌رسند و می‌توانید به‌راحتی آن‌ها را تهیه و نوش‌جان کنید.

5. آب پرتقال

پرتقال یکی از میوه‌های حاوی استرول است و مصرف آن تأثیر مستقیمی در کاهش کلسترول LDL و افزایش کلسترول HDL خون دارد. البته واضح است که برای استفاده از خواص فوق‌العاده این میوه، نوشیدن آب‌پرتقال طبیعی یا آب پرتقال سن ایچ را باید در اولویت قرار دهید.

6. آب گیلاس

برای پایین آوردن میزان چربی خون از آب گیلاس ترش استفاده کنید. این نوشیدنی مفید، علاوه بر کاهش کلسترول LDLدر پایین آوردن فشارخون و بهبود سلامت قلب و عروق هم مؤثر است. دقت کنید که این خواص شامل آب گیلاس شیرین شده نمی‌شود.

7. لیموترش

لیموترش سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئیدی، پتاسیم، لیمونن و ویتامین C است. این ترکیبات، نقش مؤثری در پایین آوردن چربی خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی دارند. به‌علاوه، با ترکیب آب لیموترش و مقداری عسل و سیر می‌توانید یک نوشیدنی مؤثر برای کاهش چربی و فشارخون تهیه کنید.

8. آب‌آلبالو

مقادیر بالای کورستین موجود در آب‌آلبالو، میزان چربی خون را پایین می‌آورد. به‌علاوه، این نوشیدنی حاوی ترکیبات فیتواسترول است که سطح کلسترول بد خون را پایین می‌آورند. همچنین، وجود پتاسیم در آب‌آلبالو هم در بدن شبیه یک وازیلاتور عمل کرده و عروق خونی را گشاد می‌کند. با مصرف آب‌آلبالو سن ایچ می‌توانید علاوه بر کاهش چربی خون، ضربان قلب و فشارخون خود را هم تنظیم کنید.

9. آب انار

اگر به دنبال بهترین نوشیدنی‌ها برای چربی خون بالا هستید، حتماً روی خواص آب انار حساب کنید. این نوشیدنی 3 برابر بیشتر از چای سبز آنتی‌اکسیدان دارد و از نظر حجم آنتی‌اکسیدان‌ها، در مقایسه با میوه‌هایی مانند زغال‌اخته و پرتقال هم در رتبه بالاتری قرار می‌گیرد. مصرف آب انار سن ایچ یا آب اناری که خودتان در منزل می‌گیرید، علاوه بر کاهش کلسترول بد خون (LDL)، مانع سفت شدن رگ‌های خونی شده و آسیب‌های آن را کاهش می‌دهد.

10. آب زغال‌اخته

آب زغال‌اخته هم سرشار از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مثل پلی‌فنول‌ها است. این ترکیبات به کاهش کلسترول تام، تری گلیسیرید و کلسترول بد خون (LDL) کمک می‌کنند. برای بهره‌مندی از این خواص، نوشیدن 1 تا 2 فنجان آب زغال‌اخته در طول روز مفید است. اما برای تنوع بیشتر می‌توانید آب زغال‌اخته را با سایر آب‌میوه‌ها و سبزیجات مخلوط کرده و یک نوشیدنی مغذی و خوش‌طعم داشته باشید.

بهترین دم‌نوش‌ها برای چربی خون بالا

در لیست بهترین نوشیدنی‌ها برای چربی خون بالا، دم‌نوش‌ها جایگاه ویژه‌ای دارند. تنوع زیاد این دم‌نوش‌ها، انتخاب‌های زیادی را پیش‌روی شما قرار می‌دهد و پس از یک دوره مصرف، متوجه تأثیرات فوق‌العاده آن‌ها خواهید شد.

1. دم‌نوش زرشک

یکی از قوی‌ترین دم‌نوش‌ها برای پایین آوردن چربی خون، دم‌نوش زرشک است. این دم‌نوش حاوی ماده‌ای به نام بربرین است که علاوه بر کاهش چربی خون، به تنظیم فشارخون هم کمک می‌کند. به‌علاوه، مصرف زرشک برای سوء‌هاضمه، سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری از دیابت هم مفید است.

طرز تهیه دم‌نوش زرشک

تهیه این دم‌نوش بسیار ساده است و کافی است مقداری زرشک را همراه با آب جوش داخل یک قوری مناسب بریزید و شبیه چای سیاه، روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید تا دم بکشد. اگر طعم ترش این دم‌نوش برایتان مطلوب نیست، پس از خنک شدن دم‌نوش، آن را با کمی عسل شیرین کرده و نوش جان کنید.

2. دم‌نوش عناب

عناب سرشار از فیبر است و وجود این فیبر، به جذب و کاهش کلسترول مضر خون کمک می‌کند. به‌علاوه، این رقیق‌کننده و تصفیه‌کننده طبیعی خون است و خواص آنتی‌اکسیدانی قابل‌توجهی دارد.

طرز تهیه دم‌نوش عناب

مقداری عناب خشک یا تازه را همراه با مقداری آب جوش داخل یک قوری مناسب بریزید. برای آزاد شدن طعم عناب، روی آن‌ها را شکاف دهید و یا به طور کامل هسته‌های عناب را خارج کرده و میوه را به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. اجازه دهید دم‌نوش به مدت 10 تا 15 دقیقه دم بکشد. البته افزودن مقداری زرشک و زنیان هم خواص این دم‌نوش مفید را چند‌برابر خواهد کرد.

3. دم‌نوش زنجبیل

زنجبیل یک چربی‌سوز قوی است و توانایی قابل‌توجهی در پایین آوردن میزان کلسترول بد (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) دارد. به‌علاوه، این ریشه گیاهی، به بهبود عملکرد معده و روده و کاهش وزن هم کمک می‌کند.

طرز تهیه دم‌نوش زنجبیل

برای تهیه این دم‌نوش گیاهی، 1 قاشق غذاخوری زنجبیل یا 1 قاشق زنجبیل رنده شده تازه را با مقداری آب جوشیده داخل قوری بریزید و آن را به مدت 15 دقیقه شبیه چای سیاه دم کنید.

4. دم‌نوش شوید

با مصرف دم‌نوش شوید، حجم قابل‌توجهی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی را به بدن خود می‌رسانید که در کاهش چربی خون بسیار مؤثرند.

طرز تهیه دم‌نوش شوید

برای تهیه این دم‌نوش گیاهی مفید، 2 قاشق چای‌خوری شوید خشک را با 1 فنجان آب جوش داخل قوری ریخته و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد.

5. دم‌نوش گل‌محمدی

دم‌نوش گل‌محمدی حاوی آنتی‌اکسیدان و ویتامین C است. این دم‌نوش، خاصیت ادرار‌آور دارد و به سم‌زدایی بدن، کاهش چربی خون و تنظیم فشارخون کمک می‌کند.

طرز تهیه دم‌نوش گل محمدی

1 قاشق غذاخوری غنچه گل‌محمدی را با مقداری آب جوش داخل قوری ریخته و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد.

6. دم‌نوش چای سبز

کاتچین‌های موجود در چای سبز، فعالیت آنزیم‌های تولید‌کننده کلسترول را کاهش می‌دهند. به‌علاوه، این چای، سرشار از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی پلی‌فنولی است که در کاهش سطح کلسترول بد خون مؤثرند.

طرز تهیه چای سبز

برای تهیه این چای گیاهی مفید، 2 قاشق چای سبز را با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و 5 دقیقه به آن زمان دهید تا دم بکشد. به طور معمول، مصرف 2 تا 3 فنجان چای سبز در طول روز، مانعی ندارد و چربی خون را پایین می‌آورد.

7. دم‌نوش دارچین

دارچین به طور غیرمستقیم بر کاهش چربی خون مؤثر است. این ماده، سطح قند خون را به تعادل می‌رساند و جلوی اشتهای کاذب را می‌گیرد. به‌این‌ترتیب، فرایند چربی‌سوزی با سهولت بیشتری انجام خواهد شد. به‌علاوه، مصرف دارچین، سطح کلسترول خوب خون (HDL) را افزایش می‌دهد.

طرز تهیه دم‌نوش دارچین

1 قاشق چای‌خوری پودر دارچین یا 3 عدد چوب دارچین را با مقداری آب جوش داخل قوری ریخته و آن را دم کنید. در صورت استفاده از پودر دارچین، 10 دقیقه برای دم‌کشیدن دم‌نوش کافی است. اما آماده شدن دم‌نوش دارچین با چوب دارچین، 20 دقیقه زمان می‌برد.

8. دم‌نوش جنسینگ

جنسینگ یک گیاه انرژی‌زا و یک ادرارآور ملایم است. این گیاه، به کنترل سطح قند خون و جذب بهتر چربی کمک می‌کند و بنابراین، مانع تجمع چربی می‌شود. به‌علاوه، بالارفتن انرژی و افزایش تحرک، به سوخت‌و‌ساز بهتر و چربی‌سوزی بیشتر کمک می‌کند.

طرز تهیه دم‌نوش جنسینگ

مقدار استاندارد استفاده از جنسینگ، 1.5 قطعه به‌ازای هر نفر است. برای تهیه دم‌نوش، ریشه‌های جنسینگ را بتراشید و آن‌ها را همراه با مقدار کافی از آب نزدیک به جوش داخل یک قوری ریخته و به مدت 5 دقیقه با حرارت غیرمستقیم، دم کنید. در صورت تمایل می‌توانید از مقداری عسل برای شیرین کردن دم‌نوش استفاده کنید.

9. دم‌نوش نعنا

دم‌نوش یا چای نعنا، به تولید صفرا در بدن کمک می‌کند و از این طریق، کلسترول خون را کاهش خواهد داد. به‌علاوه، مصرف دم‌نوش نعنا، باعث احساس سیری و در نتیجه، کاهش وزن و کاهش چربی خون خواهد شد.

طرز تهیه دم‌نوش نعنا

1 قاشق چای‌خوری نعنای خشک را با مقدار کافی آب جوش داخل یک قوری مناسب ریخته و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد.

10. دم‌نوش مریم گلی

مریم‌گلی جلوی نوسانات قند خون را می‌گیرد؛ ضد‌ استرس است و در کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول خون مؤثر است. به‌علاوه این گیاه، به کاهش انواع ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و فیتواسترول‌های موجود در این گیاه هم به فرایند کاهش چربی خون کمک می‌کنند.

طرز تهیه دم‌نوش مریم گلی

برای تهیه این دم‌نوش چربی‌سوز، 1 قاشق چای‌خوری مریم‌گلی را با مقداری آب جوشیده داخل یک قوری مناسب بریزید و آن را به مدت 15 دقیقه دم کنید.

11. دم‌نوش زیره

این دم‌نوش سرشار از فیبر است و برای کاهش اشتها، افزایش سوخت‌و‌ساز بدن و آب کردن چربی‌های شکمی بسیار مفید است. به‌علاوه، ترکیبات موجود در این ماده، به کاهش کلسترول خون کمک می‌کنند. به‌منظور کاهش وزن بهتر است این دم‌نوش را نیم ساعت قبل از غذا مصرف کنید.

طرز تهیه دم‌نوش زیره

1 قاشق چای‌خوری زیره را با مقدار کافی آب جوشانده شده، داخل یک قوری مناسب ریخته و آن را به مدت 15 دقیقه دم کنید. پس از اینکه دم‌نوش از حرارت افتاد، مقداری عسل و آب لیموترش به آن اضافه کرده و نوش جان کنید.

12. دم‌نوش بابونه

دم‌نوش بابونه یک نوشیدنی ضد استرس که به هضم بهتر غذاها، سوخت‌و‌ساز بیشتر بدن و کاهش وزن کمک می‌کند. به‌علاوه، این دم‌نوش برای تنظیم کلسترول خون و کاهش فشارخون هم عالی است و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی را کاهش می‌دهد.

طرز تهیه دم‌نوش بابونه

برای تهیه این دم‌نوش مفید، مقداری بابونه خشک را با یک فنجان آب جوش داخل یک قوری ریخته و به مدت 3 تا 5 دقیقه دم کنید. برای طعم‌دهی بیشتر هم می‌توان موقع سرو، از مقداری عسل و آب لیموترش استفاده کرد.

13. دم‌نوش برگ کاسنی

برگ کاسنی، کبد را پاک‌سازی کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. به‌علاوه، در کاهش کلسترول خون هم مؤثر است و از این طریق خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی را کاهش می‌دهد.

طرز تهیه دم‌نوش برگ کاسنی

برای تهیه این دم‌نوش گیاهی مفید، 1 قاشق غذاخوری برگ کاسنی را با مقدار کافی آب جوشانده داخل قوری ریخته و به مدت 15 دقیقه با حرارت غیرمستقیم دم کنید.

14. دم‌نوش قهوه سبز

قهوه سبز یک ماده انرژی‌زا است که خستگی را از بین می‌برد و با افزایش متابولیسم بدن به کاهش چربی خون هم کمک می‌کند.

طرز تهیه دم‌نوش قهوه سبز

1 قاشق غذاخوری پودر قهوه سبز را با 1 لیوان آب جوش داخل یک قوری مناسب ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید. اگر احساس کردید قهوه کمی غلیظ است، مقدار بیشتری آب اضافه کنید و در نهایت، برای طعم‌دهی بیشتر می‌توانید موقع سرو، مقداری عسل هم به آن اضافه کرده و نوش جان کنید.

15. دم‌نوش سماق

سماق یک منبع عالی از انواع ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است که به کاهش وزن، چربی‌سوزی و کاهش کلسترول خون کمک می‌کند. همچنین، مصرف سماق در فرایند تسریع هضم غذاها هم مؤثر است.

طرز تهیه دم‌نوش سماق

مقداری سماق خشک را در یک لیوان آب جوش بریزید و برای 5 دقیقه درب ظرف را بگذارید تا آماده مصرف شود.

16. دم‌نوش خار مریم

خار مریم حاوی ماده‌ای به نام سیلی‌ مارین است که باعث کاهش میزان جذب چربی می‌شود. به‌علاوه، آنتی‌اکسیدان‌های فراوان این گیاه، تأثیر فوق‌العاده‌ای در کاهش چربی و فشارخون دارند. همچنین، مصرف دم‌نوش خار مریم، یک راه طبیعی مؤثر برای پیشگیری از بیماری‌های کبدی محسوب می‌شود.

طرز تهیه دم‌نوش خارمریم

1 قاشق چایخوری خار مریم را با مقدار کافی آب جوش داخل یک قوری مناسب ریخته و به مدت 15 دقیقه با حرارت غیرمستقیم، دم کنید.

17. دم‌نوش آویشن

یکی دیگر از دم‌نوش‌های مفید برای چربی خون بالا، دم‌نوش آویشن است. این دم‌نوش یک پاک‌کننده و سم‌زدای قوی است و برای کاهش کلسترول بد و تری ‌گلیسیرید، عالی عمل می‌کند. آویشن از خانواده نعنائیان است و طبع گرمی دارد و مصرف آن برای بهبود نفخ معده هم مفید است.

طرز تهیه دم‌نوش آویشن

برای تهیه این دم‌نوش ضد چربی خون، 1 قاشق چای‌خوری آویشن خشک را با یک لیوان آب جوش به مدت 20 دقیقه دم‌کرده و پس از خنک‌شدن با مقداری عسل، مزه‌دار کنید.

18. دم‌نوش گزنه

گزنه سرشار از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها است و جلوی جذب کلسترول اضافی و ناسالم در بدن را می‌گیرد. به‌علاوه، این گیاه با تنظیم قند خون، اشتها را کمتر کرده و میل به خوردن شیرینی‌ها را کاهش می‌دهد. همچنین، دم‌نوش گزنه، تقویت‌کننده قلب است و فشار‌خون بالا را پایین می‌آورد.

طرز تهیه دم‌نوش گزنه

40 گرم برگ گزنه را با 1 لیتر آب جوش داخل یک قوری مناسب ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید. نوشیدن 3 فنجان از این دم‌نوش بعد از وعده‌های غذایی سه‌گانه، میزان چربی خون را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

سخن آخر

چربی خون را جدی بگیرید، زیرا این عارضه می‌تواند زمینه‌ساز مشکلاتی جدی مثل سکته‌های قلبی و مغزی شود. البته دقت داشته باشید که بهترین نوشیدنی‌ها برای چربی خون بالا تنها بخشی از فرایند درمان هستند و اگر می‌خواهید چربی خون خود را کاهش دهید، باید با سبک زندگی کم‌تحرک و غذاهای چرب خداحافظی کنید. به‌علاوه، مشورت با یک متخصص تغذیه به شما کمک می‌کند که از میان انواع نوشیدنی‌های مفید برای چربی خون بالا، متناسب با شرایط جسمی خود، انتخاب‌های بهتری داشته باشید. شاد و تندرست باشید.


20 شهریور 1402